Köpvillkor

Köpvillkor för Huddig Collection
Introduktion
Dessa köpvillkor är upprättade för Huddig Collection, ett koncept utformat specifikt för Huddig AB, där produkter med företagets emblem och namn erbjuds. Dessa villkor omfattar prissättning, betalning, leverans och retur av produkter, inklusive specialanpassade artiklar.
Priser och moms
Alla priser som anges på Huddig Collection är inklusive moms (om inte annat anges), vilket innebär att du inte behöver oroa dig för några oväntade tilläggskostnader.

Leveransvillkor
Alla beställningar skickas normalt inom 3-5 arbetdsdagar, men vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Retur- och reklamationspolicy:
Vi på strävar alltid efter att tillhandahålla produkter av hög kvalitet och en utmärkt kundupplevelse. Om du av någon anledning inte är nöjd med ditt köp eller om du har några problem med en produkt du har köpt från oss, är vi här för att hjälpa till.

Returer:
Om du vill returnera en produkt som inte är tryckt eller specialanpassad, vänligen kontakta oss via e-post på lars.grankvist@houseofmartens.se inom 7 dagar från det att du mottog produkten. Du har rätt till att göra retur inom 14 dagar från då köpet genomfördes. Var vänlig och inkludera ditt ordernummer, vilken hemsida du gjort ditt köp på, samt skälet till returen i ditt meddelande. Vi kommer att svara med returinstruktioner och eventuellt ett returfraktsedel, om det är tillämpligt. Köparen står för returfrakten om inte annat anges.
Observera att produkten måste returneras i sitt ursprungliga skick och förpackning, och att den inte får vara använd eller skadad på något sätt för att berättiga till en full återbetalning.

Reklamationer:
Om du upptäcker några fel eller brister med produkten du har köpt från oss, vänligen kontakta oss via e-post på lars.grankvist@houseofmartens.se så snart som möjligt. Vi ber dig att inkludera ditt ordernummer, vilken hemsida du gjort ditt köp på, en beskrivning av felet eller bristen samt eventuella bilder som kan hjälpa oss att bedöma situationen.
Vi kommer att granska din reklamation och återkomma till dig med instruktioner för hur du ska gå vidare, vilket kan inkludera att byta ut produkten, utfärda en återbetalning eller erbjuda en annan lämplig lösning.

Tryckta och specialanpassade produkter:
Observera att särskilda villkor gäller för tryckta och specialanpassade produkter. Dessa produkter omfattas inte av vår returpolicy och kan inte returneras eller ersättas om de inte är defekta eller felaktiga. Vi rekommenderar att du noga överväger dina val innan du placerar en beställning på tryckta eller specialanpassade produkter.

Vi strävar efter att behandla alla returer och reklamationer så snabbt och effektivt som möjligt för att säkerställa din fulla tillfredsställelse med våra produkter och tjänster.

Betalning
Vi samarbetar med en vald betalningspartner för säkra betalningstransaktioner. Din information skickas via en säker anslutning direkt till denne och lagras inte hos oss.

Avbeställning
Du kan avbeställa din order genom att kontakta vår kundservice, så länge din order inte har behandlats eller skickats.

Personuppgifter
Genom att göra en beställning samtycker du till att dina personuppgifter registreras i vårt kundregister. Vi behandlar dina uppgifter med största sekretess och i enlighet med gällande lagar om dataskydd.

Reservationer
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, felaktig prissättning och att en produkt kan vara slut i lager. I sådana fall kontaktar vi dig för en möjlig lösning.

Kontakt
För frågor eller vid behov av ytterligare information, vänligen kontakta oss på lars.grankvist@houseofmartens.se.

Dessa villkor syftar till att säkerställa en tydlig och rättvis handelsprocess för alla våra kunder och är uppdaterade per den 29 maj 2024.